E-Ticaret Siteleri İçin Blog Kullanımı

Blog sitelerinin temel görevi, bilgi üretmek ve üretilen konuları kullanıcılara sunmaktır. Merak edilen konular internette arama motorlarında aranır. Arama motorları ise aranan bilgiler içerisinde en kaliteli ve dolgun bilgiye sahip web sitelerini üst sıralarda listeleyerek kullanıcılara gösterir. Arama motorları için en önemli bilgiyi blog siteleri sunduğu için seo değerinin en büyüğünü blog sitelerine vermektedir.

E-Ticaret siteleri için önemli olan ürün aramalarında veya sattığınız markaların arama motorlarında kolay bulunmasıdır. Ancak bu durumu bir adım daha ileri götürmek mümkün. Bunu e-ticaret sitemize entegre olmuş bir blog sayfası ile yapabiliriz.

Blog sayfasının E-Ticaret sitemize yararları nelerdir?

  • Sattığımız ürünlerin detaylarını bir makale ile ayrıntı verir, müşterilerinizin soru işaretlerini cevaplarsınız.
  • Satışını yaptığınız ürün kategorileri hakkında bilgiler sunabilirsiniz.
  • Kampanya veya indirimleriniz hakkında detaylı bilgiler verebilirsiniz.
  • Mesela mutfak gereçleri satan bir eticaret siteniz varsa yemek tarifleri verebilir, bu sayede ilgili kullanıcıları (ev hanımları, aşçılar vb) sitenize çekersiniz.
  • Blog sitenizde vereceğiniz kaliteli içerikler sayesinde yüzlerce kişiyi sitenize çeker, bedava ve süresiz olarak sitenizi tanıtabilir, akılda kalmasını sağlarsınız.
  • Sitenizin content (içerik) oranını arttırarak seo değerini yükseltirsiniz.
  • Siteniz sürekli güncel kalarak domain otoritesine katkı sağlarsınız.
  • Blog yazılarınızdan ürüne veya kategoriye vereceğiniz linkler ile ürün ve kategori seo değerini arttırırsınız.

 

İnternet alışverişlerinde potansiyel müşteriler sadece ürünün resmine veya adına bakarak ürün satın almazlar. Ürün hakkında detaylı açıklama ve özelliklerinin olması halinde satış oranlarında artış olduğu gözlemlenir. Sitenizde ne kadar bilgi varsa potansiyel müşteriler bilgi doyumuna ulaşarak satın alma eylemine geçerler. Bunun en büyük nedeni satılan ürüne ve web sitesine güven oluşmasıdır.

Blog sitelerinde verilen bilgiler gerçek ve doğru bilgiler ise sosyal medya kanallarında paylaşımı yapılır. Bu sayede doğal bir reklam döngüsü halini alır ki buda sitenizin giriş sayısına her geçen gün katkı sağlar. Hatta sadık bir okuyucu kitlesi dahi edinebilirsiniz.

Blog sitelerinde yapacağınız samimi anlatımlar, özgün resimler veya çekilmiş ilgi çekici videolar ile müşterileriniz arasında organik bir bağ oluşturmanız mümkün. Bu gelişme blog yönetiminizdeki farklı stratejilere göre yapabilirsiniz.

Eğer bir E-Ticaret siteniz var ve daha fazla kişiye erişmek isterseniz mutlaka bir blog sayfası kurmanızı öneririz. Sitenize verdiğiniz bilgiler için gelen her kişi ilerleyen zamanlarda potansiyel müşteri olma olasılığı olduğunu unutmayın.

Özet olarak; sitenize organik trafik sağlamanın en basit ve ekonomik yolu blog sitelerinden geçmektedir.

Alışveriş döngüsü; Blog içeriği > Organik trafik  > Satış

Blog sitenizi Projesoft E-ticaret sistemlerinde sub domain veya /blog doyası altında açabilir ve dilediğiniz gibi geliştirebilirsiniz.

Bir önceki  E-ticarette seo kategori altyapısı konulu makalemiz doğru bir kategori yapısını oluşturmak için yazılmıştır. Okumak için linki tıklayabilirsiniz.