Yeni Başlayanlar İçin Videolu İçerik Rehberi

E-Ticaret’in hızla değişen yüzünde artık videolar da yer alıyor. Kullanıcılara daha iyi hitap etmek için videolu içerik üretmek şart oldu. Peki yeni başlayanlar neler yapmalı?

İnternet hızla değişiyor. Eskiden yazılı içeriği ve markası güçlü olanlar ön plana çıkıyordu. Son yıllarda tüketici eğilimleri ve Google’ın algoritmasında yaptığı değişikliklerle birlikte artık yenilikçi fikirler ödüllendiriliyor. Zengin medya denilen, videolar, gif’ler, özel içerikler algoritmada belirlenip aramalarda üst sıralarda çıkıyor.

Artık kullanıcılarınıza daha iyi hitap etmek için farklı adımlar atmanız gerekli. Videolu içerikleri sitenize entegre ederek kullanıcılara daha çok hitap edebilir arama motorlarında ön plana çıkabilirsiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız?

Düzgün Kamera Seçimi

Kamera işin en önemli parçası. Bu konuda biraz yatırım yapmanız gerekiyor. Genel olarak otomatik ayarlar yapan en az 1080 P çözünürlükte çekim kapasitesi olan kompakt bir kamera alarak bu sorunu çözebilirsiniz. Bazı cep telefonları da bu konuda yeterli olsa da tüketiciyi kendinize çekecek olan iyi bir video için yarı profesyonel bir kamera almanız gerekli.

Ayarları otomatik yapan bir kamera çekim sırasındaki, ışık değişimlerini ve renkleri kendisi ayarlayacaktır. Böylece montaj sırasında uğraşma yapmanız gerekmez.

Kit Oluşturmak

Yapılan araştırmalar zengin medya içerikleri sayesinde satışların en az %30 oranında arttığını gösteriyor. Bu denli büyük bir büyüme için yatırım yapmak şart. Videolar bir kaç saniyelik tanıtımlar bile olsa tüketicinin gözüne hoş geliyor. Kaliteli bir video çekimi için profesyoneller çalışabilirsiniz ama bu da kısa vadede bütçenizde değişimlere neden olacaktır.

Temel olarak kendi basit çekim setinizi oluşturarak, satışlarınızı artırabilir, yükselen bütçeyle de çekim ekibi oluşturmak için kendinize bir ara adım yaratabilirsiniz. Kaliteli bir çekim için gerekenlerse ise şunlardır:

HD Çekim yapan bir kamera (ilk adımda anlattığımız özelliklerin bulunması yeterli)

  • Tripod: İyi bir çekim için, açıların sabit olması ve kameranın sallanmaması gerekiyor. Alacağınız makinenin ağırlığını taşıyacak, boy ayarlaması ve açı ayarlaması yapılan giriş ve orta seviye bir tripod ile sorunu çözebilirsiniz.Çekim için telefon kullanacaksınız, mobil cihazlarla uyumlu tripodlar da piyasada bulunuyor.

  • Mikrofon: Sesli çekimlerde, cihazın ya da telefonun aldığı ses asla yeterli gelmez. Bu yüzden, kameraya HDMI ya da USB girişinden bağlanacak bir mikrofon almanız gerekiyor. Eğer aktüel çekim yapacaksınız hareketli olacaksınız telsiz mikrofon olarak ses sorununu çözebilirsiniz.

Işıklar: İyi bir çekimin püf noktası doğru ışıklandırmadır. Basitçe çok kaliteli bir çekim için üç tane ışık kullanmanız gerekir. Portatif spot ve set ışıkları sayesinde profesyonel gözüken bir çekim yapabilirsiniz. Işıklar çekim yapacak alanın sağında, solunda ve mümkünse üstünde olmalıdır. Bu üç ışık açısını yakaladığınız zaman, kendi yaptığınız çekimin kalitesine inanamayacaksınız.

Mini Set Ortamı

Bir kaç dakikalık çekim için bile ufak da olsa set ortamı oluşturmanız lazım. Hemen aklınıza dev Hollywood setleri gelmesin. Ofisinizde uygun bir bölümde, ışıkların, kameranın, en az bir masanın sığacağı bir set ortamı oluşturmalısınız.Bu ortam mümkünse en az sessiz ortam olmalı. Dış seslerden etkilenmemek için sessiz ortamlar en iyisidir.

Montaj Programı

Montaj ya da profesyonel adıyla kurgu, bugün bir filmi Oscar’a kadar götüren en önemli etkenlerden biridir. Kendi söküğünüzü dikmek için uzman kurgucu olmanıza gerek yok. Ufak bir ücret karşılığında neredeyse her işi kendisi yapan basit programlardan birini satın alabilirsiniz. Bu programlar, video kesme işlemlerini, ses ve müzik eklemeyi, efektleri ve filtreleri en basit şekilde size sunuyor. Mac kullanıcıysanız, iMovie kullanabilirsiniz. Bu programlar o kadar basit hale geldi ki, Instagram ve Facebook kullanmak kadar basit işlemlerle kaliteli bir video hazırlayabilirsiniz.