Video Reklamlarında Neleri Ölçmelisiniz?

İşletmeniz için video reklam çalışmaları yaparken, çalışma veriminizi daha fazla artırabilmek için ölçmeniz, analiz etmeniz gereken bazı unsurlar bulunuyor. Bu yapacağınız analiz, yaptığınız video reklam çalışmalarında hangi çalışmanın daha etkili olduğunu, video reklam çalışmalarınızın performans durumu  gibi verileri görmenizi sağlar. Bunların yanında yapacağınız ölçümlemeler reklam bütçenizin boşa gitmemesini, işletmenize katkı sağlamasına da yardımcı olur. Bugünkü yazımızda yaptığınız video reklam çalışmalarında hangi metrikleri takip etmelisiniz bunu konuşacağız.

Video İzlenmesinin Kaç Olduğu

Yaptığınız video reklam çalışmalarında, reklamınızın kaç kişiye eriştiğinden daha çok kaç kişi tarafından izlendiğini analiz etmelisiniz. Video istatistikleri üzerinden, reklam videolarınızın ne kadar izlendiğini görebilirsiniz. Tabii ki her metrik size bir şey ifade eder. Gördüğünüz metrikler üzerinden birtakım içgörüler çıkarmaya çalışmalısınız. Örneğin videonuzun erişim sayısı yüksek ama izlenme sayısı düşük ise, videonuzu izleyen kullanıcılar ya videolarınızı beğenmemiştir ya da hazırladığınız reklam videoları onların ilgi alanlarına girmiyordur gibi birtakım çıkarımlarda bulunmalısınız. Eğer ki verdiğim örnek gibi bir durumla karşı karşıyaysanız o halde videolarınızın kalitesini ve videolarınızın içeriklerini bir daha gözden geçirmelisiniz.

Videoların Toplam İzlenmesi

Video reklam yaparken takip etmeniz gereken bir başka metrik ise videolarınızın toplam izlenme süresidir. Toplam izlenme süresini incelerken, hem tekil videoları hem de tüm videoları incelemeye dahil etmelisiniz. İncelediğiniz video izlenme süreleri, kişilerin sizin videolarınızın ne kadarını izlediklerini görmenizi sağlar. Bu video izlenme süresi incelemeleri yaparken aynı zamanda videolarınız için ideal sürenin ne kadar olduğunu da anlayabilirsiniz.

Trafik ve Etkileşim

Kullanıcılar için hazırlamış olduğunuz video reklamlarınızı tek bir kanal üzerinden paylaşmak size istediğiniz katkıyı vermeyecektir. Bu yüzden hazırlamış olduğunuz video içeriklerini birden fazla kanal üzerinden kullanıcılara servis etmeniz gerekecek. Burada da şöyle bir nokta önem taşıyor; farklı kanallar üzerinden paylaşımlarını gerçekleştirdiğiniz video reklamınızın platform platform etkileşim oranı. Video reklamınız hangi platform üzerinden daha fazla trafik getiriyor ya da hangi platformun etkileşimi daha yüksek ya da hangi platformun etkileşimi daha düşük gibi incelemeleri yapmalısınız. Yine burada da size sunulan metrikler üzerinden stratejiler geliştirerek işletmenize daha fazla katkı sağlayan platforma daha fazla yatırım yapabilirisiniz.

Yeni Abone

İşletmeniz için hazırladığınız video reklamlarından sonra size geri dönüş olarak gelen abone sayısı ya da takipçi sayısını analiz etmelisiniz. Hazırladığınız her videonun size bir şekilde katkısı olması gerekiyor. Hazırladığınız reklamlardan sonra yeni takipçiler ya da aboneler gelmiyorsa, reklam hedeflemelerinizde ulaşmak istediğiniz kitlede bir yanlışlık yapmış olabilirsiniz ya da doğru bir hedefleme yaptıysanız da bu kitle reklamlarınızla ilgilenmiyor olabilir. İşte bu durumda şunu fark etmelisiniz; video içeriğinizin kalitesi önemli ama onunla birlikte yaptığınız her detay da önemli. Burada muhtemelen hedefleme konusunda bir sıkıntı yaşıyorsunuz, hemen ona geri dönüp incelemeye başlayın.

Hedef Kitle ve Demografik Yapı

Videolarınızın erişim sağladığı kitleyi analiz ettiğiniz takdirde, size video reklamlarınızın sıkıntısı ya da başarısı hakkında bir fikir verecektir. Örneğin yaş ve cinsiyet üzerine araştırma yapmaya başladığınızda, hangi yaş grubunun sizin video reklamlarınıza daha fazla ilgi gösterdiği rahatlıkla görebilirsiniz. Sonrasında da video reklamlarınıza ilgi gösteren kitle üzerine yoğunlaşıp paranızı boşa harcamamış olursunuz.

Geri Dönüşüm Oranı

Sonuçta hazırladığınız video reklamlarınız hayrına yapmıyorsunuz. Hazırladığınız video reklamlar bir ürün ya da varış sayfasına yönlendirilmesi gerekiyor. Bu hazırlayacağınız kampanya için özel varış sayfası tasarlayabilirsiniz ve sonrasında bunun ölçümlemesini yapabilirsiniz. Bu ölçümleme size hazırladığınız reklam videosunun stratejisinin ne kadar iyi veya ne kadar kötü olduğu hakkında net bir bilgi verecektir. Eğer aldığınız geri dönüşler kötüyse stratejinizi tekrar gözden geçirmelisiniz ama aldığınız geri dönüşler olumluysa tebrikler. Bol kazançlar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir