E-Ticaret Ödeme Yöntemi Nedir? En Çok Kullanılan Ödeme Yöntemleri Neler?

E Ticaret Ödeme Yöntemi Nedir?

E-ticaret ödeme yöntemi çek gerektirmeyen, her türlü nakit olmayan ödeme yöntemidir. E-ticaret ödeme yöntemi müşterilerin ürün veya hizmeti online bir şekilde alabilmelerine imkan sağlayan entegre yazılım ve donanım sistemidir. E-ticaret sitesinden müşteriler alışveriş yaptıktan sonra karşılarına gelen ödeme sayfasında ödeme yapacakları seçeneklerle karşılaşırlar. Hiç şüphesiz ki e-ticarette bu alan bir işletme için en önemli alanlardan bir tanesidir. Çünkü kullanıcı bu alanda bir problemle karşılaşırsa o alacağı ürünü almaktan vazgeçebilir ve işletmede bu yüzden satış kaçırabilir.

Zaman yetersizliği, kolay ödeme ve istenilen saatlerde satın alma gibi pek çok farklı avantajları sağlayan online alışveriş siteleri, son yıllarda kişiler arasında sıkça tercih edilen sitelerin başını çekmektedir. Ancak alışveriş sitesi olmasa da firma ya da şirketlerin ürün satışı için ticaret amaçlı açılmış olan sitelerde, aynı durumda avantajlar sağlamaktadır.

Geçmiş yıllardan itibaren hayali kurulan, uzaktan ödeme yöntemleri, gelişen teknoloji sayesinde son 10 yıl içerisinde mümkün olduğu oranlarda artış göstermiş ve faaliyete geçmiştir. Satılacak olan ürün ve eşyalar için sunulan e-ticaret’te ödeme yöntemleri müşterilerin alışveriş yapabilmesindeki oranların daha yüksek olmasını sağlayan en temel faktörlerin başında yer almaktadır. Farklı ürün ve malzeme satışını yapabilmek adına açılmış olan ticaret sitelerinde, müşterilerin daha sorunsuz ve güvenli şekilde alışveriş yapabilmesi için günümüzde kullanılan çok sayıda ödeme yöntemine yer verilmesi gerekmektedir.

En Çok Kullanılan Ödeme Yöntemleri Neler?

E-ticaret sitesi ödeme yöntemleri, sitenizde dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan birisidir. E-ticaret sitenizde kullandığınız ödeme yönteminin bilinirliği, güvenilirliği sitenize gelen kişilerin ve alışverişe karar veren kişilerin son kararı vermesinde oldukça önemli bir rol oynamaktadır.
Şimdi size popüler olan e-ticaret ödeme yöntemlerinden bahsedeceğiz ve sizin mutlaka bu ödeme yöntemlerinin e-ticaret sitenizde bulunup bulunmadığını kontrol etmenizi rica edeceğiz.

  • Kredi Kartı ile Ödeme Yöntemi
  • Havale/EFT ile Ödeme Yöntemi
  • Kapıda Ödeme Yöntemi
  • Mobil Ödeme Yöntemi

Kredi Kartı ile Ödeme Yöntemi

Bankaların e-ticaret sitesi olan kişilere verdiği sanal POS ile birlikte müşteriler kredi kartı ile ödeme işlemini gerçekleştirebiliyorlar. Kredi kartı ile ödeme yöntemi en çok tercih edilen ödeme yöntemleri arasında yer alıyor. Bunun bir nedeni ise bankalar e-ticaret sitesi sahiplerine sanal POS’u vermeden önce sitenin bütün eksiklerinin giderilmesini, gerekli olan bütün sözleşmelerin yapılmasını, SSL sertifikasının aktif hale getirilmesini talep eder. Bu sayede de güvenlik anlamında bir sorun çıkma ihtimali minimum seviyeye iner. Kredi kartı ile ödeme yönteminin tercih edilmesinin bir başka nedeni ise hem kullanımının kolay olması hem de taksitli seçenekler sunuyor olması kredi kartı ile ödemenin tercih edilme nedenleri arasında yer alıyor.

Kredi kartı ile ödeme

Kredi kartı ile ödeme

Havale/EFT ile Ödeme Yöntemi

Havale/EFT yöntemi de online alışverişlerde en çok tercih edilen ödeme yöntemlerindendir. Kredi kartı internetten alışveriş kapalı olan ya da kredi kartını internet üzerinde kullanmak istemeyen kişilerin tercih ettiği bir ödeme yöntemidir. Eğer ki böyle bir kitleyi kaçırmak istemiyorsanız ödeme seçeneği olarak havale ve EFT ödeme yöntemine mutlaka e-ticaret sitenizde yer vermeniz gerekmektedir.

Kapıda Ödeme Yöntemi

İnsanlar arasında en zor işlerden birisi de güven duymak gelmektedir. Karşımızdaki yabancı ve hatta en yakın kişilere bile güven duyamadığımız çağda, adı duyulmuş ya da duyulmamış olan şirket ya da markalar tarafından açılan ticaret sitelerine de doğal olarak, güven duymak oldukça zordur. Bu nedenle ödeme konusunda da sıkıntılar yaşayabilecek olduğunuz düşünen müşterilerinizi hesaplayıp, alışverişler sonrası ödeme seçenekleri için kapıda ödeme yöntemlerini de aktif etmeniz tavsiye edilmektedir.

Aynı zamanda kapıda ödeme sayesinde, kredi kartı ya da farklı karta sahip olmayan müşterilerinizin de, ürün ya da malzeme alışverişi yapabilmesini sağlayabilir ve bu kişilerin sayısının oldukça fazla olduğunu düşünerek, kazançlarınızı ya da ticaret sayılarınızı iki katına çıkarabilirsiniz. Kapıda ödeme seçeneğinde yalnızca nakit yöntemini değil, aynı zamanda kredi kartı ile ödeme yöntemine de yer vererek, sanal ortam üzerinden kart bilgilerini vermeye çekinen müşterilerinizi geri kazanma avantajlarını da elde edebilirsiniz.

E-Ticaret Paketlerinde ödeme entegrasyonlarını inceleyebilirsiniz.

Mobil Ödeme Yöntemi

E-Ticaret sitelerine girişlerin bilgisayar üzerinden mümkün olmasının görüldüğü gibi, aynı zamanda akıllı mobil cihazlar üzerinden de erişimler mümkündür. Siteye mobil cihazlar üzerinden giren müşteriler, aynı zamanda alışveriş sırasında daha güvenli olması, daha kolay ve hızlı işlem yapılabilmesi gibi çeşitli ayrıcalıkları tanıyan mobil ödeme yöntemlerini de sıkça tercih ediyor. Site adresinizde sağladığınız alışveriş işlemlerinde, ödeme seçenekleri için mobil onaylarını da aktif ederek, daha fazla kitle tarafından güven kazanmayı mümkün hale getirebilirsiniz. Bunlar arasında, site adresinizi mobil sistemlere uygun olarak tasarlayabilir ve sitedeki gezintilerinizin daha uzun sürelere akabilmesine imkân tanıyabilirsiniz.

Mobil ödeme

Mobil ödeme