İşletmeler Neden Ön Muhasebe Programlarını Tercih Ediyor?

Öncelikle şunu unutmamak gerekiyor ki, Türkiye’deki tüm işletmelerin %99,8’i KOBİ’lerden oluşmakta ve bu işletmeler toplam istihdamın %76,7’sini sağlamakta olup, yatırım payının %53,2’sini, üretimin %54,2’sini KOBİ’ler oluşturmaktadır.

Haliyle ülkedeki işletmelerin çoğunluğunu KOBİ’ler oluşturunca fiyat/özellik sorusundan çok sadece fiyat düşünülmektedir. Ancak KOBİ işini büyütmek istediğinde kullandığı ön muhasebe yazılımını uyarlayamadığı için çoğu zaman planlarını askıya almaktadır.

Muhasebe programı seçerken nelere dikkat etmeli?

Firmalar muhasebe programı seçerken ilk olarak cari, stok, sipariş, barkod sistemi, fatura gibi en temel konulara odaklanırlar. Oysa ki birçok yazılımda olduğu gibi muhasebe yazılımında da, ihtiyaçlar yola çıktıktan sonra belli olur. Özellikle e-ticareti düşünen firmalar data konusuna ayrı bir özen göstermek zorundadır. Zira ürünlerin stok, barkod, ana muhasebe gibi kodları ne kadar eksiksiz ve düzenli ise e-ticarete adapte olmaları da o kadar hızlı ve kolay olur. Tabi ki buradaki en büyük etken, kullanacağı muhasebe ve e ticaret yazılımını başta doğru seçmesi olacaktır.

E-ticaret altyapısı ve entegrasyonlar

Bir örnek vermek gerekirse; 8 tane pazaryerine girmek istediniz ve kendi e-ticaret siteniz de var diyelim. Ayrıca birçok bayinizin de olduğunu düşünelim. Burada tek bir ürün için her bayiye, her pazaryerine ve kendi e-ticaret sitenize farklı fiyatlar vereceğinizi ve aynı ürünün 5 ayrı varyantının olduğunu düşünün (renk, boy, beden vs.) Sizce bu ürün muhasebe programından e-ticaret sitenize ve pazaryerlerine gidecek olursa nasıl gidecek? Tabi ki her varyantın kendine özel muhasebe, barkod kodu ve o varyantların bir ana muhasebe kodu olmak zorunda değil mi? Muhasebe programlarına göre isimler değişebilir ve pazaryerinden gelen sipariş muhasebe programından stok düşeceği zaman sorunsuz bir şekilde stoktan düşmesi gerekir.

Yukarıda vermiş olduğum örnek, ön muhasebe ile ERP yazılımı arasındaki farkların küçük bir örneği idi. Hem muhasebe yazılım tercih ederken hem de e ticaret yazılımı tercih ederken bu gibi en küçük hesaplamaları dahi yapmakta fayda var. Zira altyapınızı bir kere tercih ettiğiniz zaman geri dönüşü zor olabiliyor.

Projesoft e-ticaret altyapısının entegrasyon yetenekleri

Projesoft Teknoloji olarak 10’dan fazla pazaryerine ve 15’ten fazla ERP uygulamasına entegrasyon desteği sağlıyoruz. Burada amaç ticaret olduğu için birçok ERP yazılımında sadece ürün fiyat, sipariş, cari entegrasyonu değil tahsilat, depo kayıtları, ürünlerin fiyat grupları, pazaryerlerinin kargo ve ödeme planları gibi birçok veriyi çekebiliyor ve gönderebiliyoruz.

Siz de işletmenizin e-ticaret altyapısını kolay, yetenekli ve zahmetsiz bir altyapıyla büyütmek isterseniz desteklediğimiz entegrasyonlara göz atmak isteyebilirsiniz.

Projesoft’un e-ticaret altyapısının desteklediği entegrasyonları incelemek için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir