Kitapişler E-Ticaret Başarı Hikayesi

1989 yılında kurulan İşler kitabevi, 150 mağazası ve 200’ün üzerinde bayisiyle kitap sektöründe alanının lider markası online kitap alışveriş tarafında ise en büyük üçüncü firma. 2008 yılında online satışa bizimle başladı ve web sitesi marka için önemli bir satış kanalı haline geldi.
Kitap İşler’in kullandığı ERP sistemi olan Logo ile tam entegre bir şekilde çalışıyoruz. Tüm mağazalara ve bayilere ait stoklar burada toplanıyor. 100bin’den fazla ürünün canlı stoklarını yönetebildikleri, sipariş alabildikleri ve anlık olarak yönetebildikleri bu sistem özellikle kitap dünyasında oluşabilecek olan karmaşıklığı bir hayli azaltıyor.
Kitap İşler e-ticaret sürecinde birden fazla ajans ile çalışıyor. Bu ajansların da birbiri ile kolay iletişimini sağlamak adına Google Tag Manager, Google Enhanced E-Commerce, Google Data Layer tarafında entegre olduk. Facebook, instagram reklamlarını dinamik reklam olarak verebiliyorlar. Aynı zamanda programatik ihtiyaçları ya da optimizasyon ihtiyaçları için Criteo ve Insider ile entegre olarak çalışabiliyorlar.
Kitap İşler şuanda anlık olarak 6000 kişinin gezebildiği bir sistem. Çok yüksek sayıda trafiği ve siparişi yönetebilen bir altyapıya sahip.