Çevrimiçi Ücretsiz Görsel Bulabileceğiniz Adresler

Sürekli karşınıza çıkan stok görsellerden sıkılmadınız mı? Kaliteli, orijinal ve az rastlanan türde görselleri kullanmanız için genellikle ücretli stok görsel satın alıyorsunuz. Ama bu e ticaret siteniz için hesaba katmadığınız bir gider olarak karşınıza çıkıyor değil mi?

Neyse ki sizi bu dertten kurtaracak olan ücretsiz stok görsel siteleri var. Bir iyi haber daha vereyim, siz saatlerce aramakla uğraşmayın diye ben sizin için en mükemmel görsellerin bulunduğu siteleri buraya topladım.

Önemli not: Fotoğrafların nasıl kullanılacağı ve hangi niteliklerin gerekip gerekmediği konusunda web sitesinin lisans sözleşmesini okumayı unutmayın.

1-StockSnap.io

Her hafta kaliteli ve yüksek çözünürlüğe sahip yüzlerce görsel bu siteye yükleniyor. Snocksnap.io’ya göre ticari olarak kullanılacak olan görseller de dahil olmak üzere, fotoğrafları kopyalayabilir, dağıtabilir ve değiştirebilirsiniz. Snocksnap.io’da bunun için hiçbir ücret ya da üyelik gerekmez.

2-Pexels

Pexels, yalnızca fotoğrafçılardan ve topluluk üyelerinden web sitesine görseller çekmekle kalmıyor, bunun yanında Gratisography gibi siteleri de araştırıyor. Bu sayede Pexels, yüz binlerce yüksek kalitede ve çözünürlükteki görsellerin veritabanlarına erişmeyi kolaylaştırıyor.  Görseller, ticari olmayan amaçlar için kullanılabilir ve üyelik şartı zorunlu değildir.

3-Unplash

Unsplash, benim en sevdiğim ücretsiz stok görselleri sitelerinden biri. Arayüz açısından sınıfta kalan ama kaynak açısından son derece yeterli olan bir site. Yapacağınız tek şey ne aradığınızı bilmek ve siteyi ziyaret etmek olacak.

Web sitesine her 10 günde bir, yüksek çözünürlükte 10 yeni görsel ekleniyor. Web sitesinde de belirtildiği gibi tüm görseller Creative Commons Zero’da lisanslanıyor.

4-Jay Mantri

Jay Mantri sayesinde nefes kesici görsellere ve videolara ulaşabilirsiniz.

 5-Foodiesfeed

Foodiesfeed, bana göre yiyecek kategorisinde ihtiyacınızı karşılayabilecek en iyi sitelerden. Eğer yiyecek içecek kategorisinde bir görsel arıyorsanız, Foofdiesfeed sizin için mükemmel bir kaynak olacak.

Fotoğrafları indirebilmek için Creative Commons Zero üyeliği almak ücretsizdir.

6-Flickr

Flickr’ın mükemmel bir veritabanının olmasının yanı sıra, siteye isterseniz siz de fotoğraf yükleyebilir ve aynı zamanda dilerseniz görselleri paylaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk şey Yahoo maili oluşturarak kayıt olmanız. Fotoğraf indirdikten sonra dikkat etmeniz gereken şey ise fotoğrafın lisansı kime aitse onu kaynak göstermeniz olacak. Blog yazılarınızda ve sunumlarınızda fotoğrafın üstüne kişinin ya da kurumun ismini yazmanız yeterli. Fakat sitedeki bütün fotoğrafları indiremiyorsunuz, indirilebilir olan fotoğrafları üstte çıkan Licence kısmından Creative Common’u seçerek öğrenebilirsiniz.

 7-Superfamous

Özellikle doğa ve manzara fotoğrafları arıyorsanız, Superfamous sizin için harika bir site diyebilirim. Seçtiğiniz yüksek çözünürlükteki fotoğrafların üstüne tıklayıp kolaylıkla indirebiliyorsunuz.

8-Picjumbo

Birçok stok fotoğraf sitesinden ayrılarak kategorizasyon açısından oldukça başarılı bir site. Sağ üst köşedeki arama kutusundan ilgilendiğiniz anahtar kelimeyi girerek birçok farklı seçenek arasından dilediğinizi seçebilirsiniz ve indirebilirsiniz.

9-The Stocks

The Stocks, tüm ücetsiz stok fotoğraflarını bir arada toplayan harika bir site. Arama kutusunda bulunan 15 farklı siteden birine tıklayarak o site içerisindeki stok görsellere bu platformun içinden erişebiliyorsunuz. Sekmelerle uğraşmak istemeyenler için mükemmel bir kolaylık sağlıyor.

Eğer dikkatli olmazsanız, fotoğrafçılık telif hakkı yasaları size binlerce dolara patlayabilir. Unutmayın Google sadece bir arama motoru ve siz ne ararsanız karşınıza onu çıkaracak. Google görsellerde aradığınız şeyi bulabilirsiniz ama bu onu kullanabileceğiniz anlamına gelmez. Bu tür risklere girmeye sizce gerek var mı?