İşletmeler Video İçerik Hazırlarken Neleri Yapmamalı?

İşletmeler, hazırladıkları video içeriklerde kullanıcılardan geri dönüş alabilmek için uygulaması gereken metodlar bulunuyor. Bir kere işletmelerin uygulaması gereken en net ve kesin kural, işletmeler hazırladıkları video içeriklerde tüketicilerinin ilgi duyabileceği, onları sıkmayan, ısrarla satın almaya yöneltmeyen içerikler hazırlamalılar.

İşletmelerin hazırladıkları video içeriklerde, video içeriğin haricinde, videodaki kişinin duruşu, konuşması, videonun kalitesi ve ürünlerin tüketiciyi nasıl aktarıldığı da çok büyük önem taşıyor. Bugünkü yazımızda işletmelerin video içerik hazırlarken özellikle kaçınması gereken konular üzerinde duracağız.

Videonun Tüm İçeriğinin Sizin Hakkınızda Olması

Video içerikte yapılacak en büyük hatalardan birisi videonun tamamının sizin hakkınızda olmasıdır. Kullanıcılar video içeriklere göz atarken, inceledikleri videodaki firma hakkında bilgi almak ya da firmanın tanıttığı ürün hakkında bilgi almak isterler. Bunun yanında tabii ki videoda olan şeylerin kendilerine ne katacağını düşünürler. Siz sürekli olarak kendinizden bahsedip, ürünlerinizin onlara katma değerinin ne olacağından bahsetmezseniz izleyicinin algısı bir süre sonra kayacaktır. Bu da size bir dönüşüm sağlamayacaktır.

Satın Alma Baskısı         

Hazırladığınız video içeriklerde izleyiciyi çok fazla satın almaya zorlamadan, ürünlerinizi en iyi şekilde tanıtıp faydalarını aktararak eyleme yönlendirmek işletmeniz için en iyi yol olacaktır. Bunun yanında yapmamanız gereken stratejisi ise şu şekilde; video içerikte sürekli olarak satın almadan bahsetmek ya da sürekli konuyu dönüp dolaşıp oraya getirmekte izleyiciyi bir süre sonra kaçıracaktır. Bu yaptığınız şeyi, izleyici baskı olarak algılayacağı için, çok fazla satışa yönlendirdiğiniz takdirde bir süre sonra marka imajınızda zedelenmeye başlayacaktır.

Çok Fazla Çağrısında Bulunmak

Video içerik pazarlaması yaparken en sık yapılan hatalardan bir tanesi de eylem çağrısını doğru şekilde kullanamamak. İzleyici çok sık bir şekilde bir şeylere yönlendirdiğiniz takdirde o izleyici videoda durmuyor. Koşarak o videodan uzaklaşıyor. Hani bir laf var ya aslında “en iyi pazarlama, pazarlamamadır.” Bu yaklaşım buna çok güzel oturuyor. Tüketicilerin aksiyon almalarını istiyorsanız, bu aksiyonu doğru bir şekilde planlayıp zamanlamanız gerekiyor. Genelde aksiyon çağrıları ya videonun başında ya da videonun sonunda olur. Bunu bir de ortalara sıkıştıracağım diye uğraşırsanız o video içerikten istediğiniz dönüşleri elde edemezsiniz.

Videodaki Vücut Dili

Kitlenize video içerik sunuyorsanız dikkat etmeniz gereken başka bir unsur da vücut dilidir. Vücut dilini iyi kullanmanız veya kötü kullanmanız videolarınızda beklediğiniz dönüşüm oranları etkileyecektir.

Ekranda doğal gözükmemek, sıkkın ve bıkkın bir şekilde gözükmek, giyim kuşamınız gibi birçok detay izleyicileri etkiler. Video içerikte çok ama çok özel bir detay bulunuyor; videoda sıkkın bir şekilde hareket etmeniz izleyicileriniz negatife düşürecektir. Bunun yanında videoda çok aşırı derece heyecan hissi yaratmaya çalışırsanız, izleyiciler tarafından doğal olmadığınız düşünülecektir. Bu yüzden tam olarak orta noktayı bulmanız gerekiyor. Video içerik hazırlıyormuş gibi değilde direkt olarak tüketiciyle konuşuyormuş gibi içerik hazırlamanız gerekiyor.

Video Uzunluğu

Kitlenize video içerik hazırlarken dikkat etmeniz gereken bir başka detay ise hazırladığınız videonun uzunluğudur. Eğer ki izleyicilerin videolarınızın yarısında çıkmasını istemiyorsanız, tamamına bakmasını istiyorsanız siz de videolarınızın uzunluğuna dikkat etmelisiniz. Bunu anlayabilmek için videolarınızı optimize ederek testler yapmanız gerekiyor. Bu testleri yaptıktan sonra kullanıcıların videoların ne kadarını izlediğini, ne kadar zamanda videolarınızdan çıktıklarını inceleyerek en doğru süreyi bulabilirsiniz.

Prompterdan Okumak

Videolarınızın doğallığını bozan bir başka unsur da hazırladığınız içeriği prompter üzerinden okumaktır. Hazırladığınız içerikte belli bir metnin olması ve sizin onu, ona bakarak okuyor olmanız çok kötü bir görüntü oluşturacağı için videolarınızda ne anlatacağınızı tam olarak kavrayın ve kamera karşısına o şekilde geçin.