Site İçerisinde Sosyal Medya Paylaşım Butonlarını Nasıl Kullanmalısınız?
Sosyal medya paylaşım butonları, web sitenizi ya da e-ticaret sitenizi ziyaret eden kişilere sosyal hesaplarınızı tanıtmada yardımcı olur. Sosyal medya paylaşım butonlarına sitenizin içerisinde yer vererek etkileşiminizi ve takipçi sayınızı da artırabilirsiniz. Ama tabii ki bu butonlarını keyfinize göre ya da buton sayısını keyfinize göre seçmemelisiniz. Sosyal medya butonlarını sitenizin belli başlı bölümlerine yerleştirmenin bir önemi bulunuyor. Bu butonları doğru şekilde dizayn ettiğiniz takdirde, sitenize gelen ziyaretçiler üzerinden alacağınız dönüşüm artmaya başlayacaktır. Bu yazımızda sosyal medya butonlarını nerede kullanmalı ve nerede kullanmamalısınız konusu üzerinde duracağız.
Sosyal Medya Paylaşım Butonları Nerede Kullanılmalı?
Sosyal medya butonlarını kullanabilmeniz için farklı farklı alanlar bulunuyor. Bu alanlar şu şekilde; header, footer, sidebar ve son olarak blog gönderilerinde.
Header (Sayfanın En Üst Kısmı)
Web sitenizin en üst kısmında yani header bölümünde sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz. Eğer isterseniz bu kısmı tüm sayfalarda gösterebilme imkanınız olmasından ötürü sosyal medya paylaşım butonlarını bu alana yerleştirebilirsiniz. Eğer böyle bir şey yaparsanız kullanıcılara şöyle bir kolaylık sağlamış olursunuz: header kısmı her sayfa görünebildiği için ziyaretçiler kolaylıkla sosyal medya hesaplarınız görebilir ve rahat bir şekilde onlara erişebilirler. Bunun haricinde butonların en üst kısımda olmasının bir başka avantajı ise, ziyaretçilerin siteye girer girmez ilk gözüne çarpan alan olmasından ötürü sosyal medya paylaşım butonlarını header kısmına yerleştirebilirsiniz.
Footer (Sayfanın En Alt Kısmı)
Footer denen kısım sayfanızın en alt kısmı oluyor. Aynı footer’ın özelliklerini barındırır. Tüm sayfalarda ziyaretçiler tarafından görüntülenebilir. Footer kısmı da sosyal medya paylaşım butonlarını yerleştirmek için ideal yerlerden bir tanesidir. Sayfanızın footer kısmına iletişim bilgilerinizi, sosyal medya paylaşım butonlarınızla beraber ekleyebileceğiniz gibi ikisini birbirinden bağımsız bir şekilde ekleme imkanına sahipsiniz.
Sidebar (Sayfanın Yan Kısmı)
Sidebar, sayfanın sağ veya sol bölgesinde bulunur. Sidebar, ana sayfa üzerinde her zaman yer almasa da iç sayfalarda bulunur. Sosyal medya paylaşım butonlarını sidebar özelliği içerisinde özellikle dikkat çekmesi için kullanabilirsiniz.
Blog İçeriklerinde (Başı, Ortası, Sonu)
Sosyal medya paylaşım butonlarını, blog içeriklerinizin içerisinde farklı yerlerde kullanabilirsiniz. Sitenize gelen ziyaretçilerin hemen fark edebilmesi için öne çıkan görselinizin hemen altında sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz. Tabii ki blog içeriklerinizin orta ve son kısmında da sosyal medya paylaşım butonlarına yer verebilirsiniz. Sosyal medya paylaşım butonlarını genelde blog içeriğinizin ortasına koyduğunuzda daha fazla etkileşim elde edebilirsiniz. Çünkü içeriğinizin ortasına kadar gelen ziyaretçi içeriğinize ilgi duymuş olacaktır. Sonrasında da sizin kim olduğunuzu merak edeceği için sosyal medya hesaplarınıza göz atmaya başlayabilir. Diğer alan ise blog içeriklerinizin bittiği kısım. Bu alana kadar gelen ziyaretçi de yine içeriğinize ilgi duyduğu için içeriği oraya kadar okumuş olacaktır. İçeriğinizi kendi sosyal mecralarında paylaşmak isteyen kişilerin işlerini kolaylaştırmak için sosyal medya paylaşım butonlarını bu alana yerleştirebilirsiniz.